OM

 

Livsfarlig sygdom har hærget danskerne til alle tider, men vi har kæmpet i mod og overlevet. Død og Diagnose sætter her lys på kampen og fremskridtene mod bakterier og vira.


Død og Diagnose er støttet af Lundbeckfonden.

 

Tuberkulose, pest, kopper – en endeløs række af sygdomme og epidemier har hærget verden – og Danmark - siden civilisationens begyndelse, og selv om lidelserne medfører død og tragedie, følger der også fremskridt med.

 

Svære sygdomme giver fremdrift i behandlingerne, og lægevidenskaben bygger netop på den modstandskamp, mennesket historisk set har ført mod bakterier og vira.


Kom indenfor i en verden af blod, bræk og betændelse – og hør om, hvordan dødstrusler kan være en motiverende faktor og om årsagerne til, at vi er her endnu. Og om det paradoksale i, at den succesrige kamp mod sygdommene ind i mellem har ført – og stadigvæk fører – til nye livstruende epidemier.

 

Død og Diagnose er bogstaveligt talt en dødssyg podcast, der starter i 1347 og først slutter 10 afsnit senere et stykke ind i fremtiden. I afsnit af godt 30 minutters varighed kan du høre om alt fra vandrende køer som behandling mod pest, røg i skridtet mod kolera og spadsereture ved vandet mod tuberkulose. Men også om effektive karantæner, virksomme vacciner og livreddende kirurgi.

 

Find podcasten med via Medicinsk Museions hjemmeside, eller dér, hvor du normalt henter dine podcast.

 

Du kan også finde Død og Diagnose på Facebook, Twitter og Instagram

 

Musikken er skrevet og fremført af Frederik Thybo og Caspar Bach Hegstrup.

 

For yderligere info om Død og Diagnose kontakt Mikkel A. Beck (51588795) eller David Pepe Birch (42174034)

 

 

Død og Diagnose er tilrettelagt og produceret af Mikkel Andreas Beck og David Pepe Birch i samarbejde med Medicinsk Museion (støttet af Novo Nordisk Fondens Center for Basic Metabolic Research.)